Siirry pääsisältöön

Treenipäiväkirja - Díario de Práctica





 Joanna´s  Baile De Las Sombras 





13.3.2014 On aikaa siitä, kun olen viimeksi päivittänyt treenipäiväkirjaani osaltaan johtuen siitä, että olen ollut kolmen kuukauden valmennusmatkalla sydämeeni ja unelmaani. CV-osiosta löydät lisätietoa opiskelustani flamencon parissa. Nyt olen työstämässä vuoden 2014 esityksiä. Tänä vuonna esiintymiseeni kuuluu http://www.fabricaflamenca.com/ Sevillasta tilaukseen laittamani bata de cola. Bata de cola on hame, jota täytyy tanssittaa kauniisti, kuningatarmaisesti, sillä itse hame on tullut Espanjan kuninkaalisen väen juhla-asusta. Bata de cola hameen käyttö tanssissa vaatii harjoittelemista ja siihen kuuluvan tekniikan hallitsemista. Hame on myös normaalia painavampi, kuin esim. "perus" flamencomekko, joten jalkalihaksien säännöllinen treenaaminen on oletettavaa. Tanssi esitykseni kantaa nimeä Joanna's baile de las sombras Suomeksi: Johannan tanssi varjojen kanssa. Nimi sai alkunsa erään Granadalaisen hotellin seinälampusta, joka muodoillaan loi upeita varjoja luolamaisen huoneen seinälle.

Elämääni on myös saapunut flamencolaulu. Uusien ystävieni kautta löysin kipinän kauan piilossa olleeseen taitooni. Laulamista ja keikkailua olen aiemmin harrastanut ammattilaisuuteen saakka, mutta viime vuosina en tiennyt, mitä olisin taidoillani tehnyt. Syy siihen osaltaan oli, että olin kadottanut ilon ja luovuuden, mitä tulee laulamiseen. Perfektionismin luonne voi joskus olla este. En halunut laulaa, koska koin, että en ollut tarpeeksi hyvä ja riittävä, niin tyhmältä kuin se kuullostaakin. Uusien flamencoystävieni kautta pääsin pikkuhiljaa kuoriutumaan noista ajatuksista ja saimme aikaiseksi nauhoituksen. En aio vielä julkaista kaikkea asiaan liittyvää, koska projekti on työstämisvaiheessa. Haluan kuitenkin linkittää levy-yhtiön http://lamotarecording.es/ , sillä heidän yhtiöllä on erittäin mainiota musiikkia aina fuusioituneesta flamencosta jazziin, rockkiin, poppiin ja hoppiin :) jota kannattaa käydä kuuntelemassa!


Video bata de cola hameen käytöstä:









Marraskuun Matinnea


5.11.2013 Tekemistä tänä syksynä on ollut riittämiin. Kotona olen käynyt lähinnä nukkumassa! Opiskelemisen ja tanssin yhdistäminen on täyttä työtä, mutta minkäs teet, kun kerran pikkusormeni olen flamencolle antanut :) Omat harjoitukseni ovat viime kuukausina keskittyneet lähinnä 23.11.2013 pidettävän Matinnean harjoittelemiseen. Bata de Cola tuo upea ja haastava mekko, joka laittaa mut keskittymään ja harjoittelemaan. Tällä kertaa koreografini ensi kevään Jyväskylän Flamencoyhdistyksen kevät-näytökseen on ollut vaativin tähän mennessä. Bata tuo omat vaikeutensa ja ulottovuutensa. Toisinaan olen ollut kovin tuskastuneena tiedosta, kuinka bataa pystyisi käsittelemään, mutta minulle tämä on edelleen kovaa harjoittelemista, että saan tekniikan kohdilleen, joten olen suhteellisen tyytynyt perusasioihin. Batan täytyisi liikkua kuin ajatuksesta, lentää kauniisti tanssijan mukana, mutta vielä minun kohdalla bata vie enemmän minua, kuin minä sitä! Aion taltuttaa mekkoni marraskuun loppuun mennessä. Hyviä päiviäkin salilla on ollut, että ei tämä nyt niin hirveätä ole ollut. Toivottavasti ymmärrätte rivien välistä ;) Rakastan flamencoa ja kyllä batan kanssa toimiminen on kaikenkaikkiaan mahtavaa. Sen hetken kun tuntee olevansa kuningatar. Enempää en voisi leukaani enää nostaa! Ei mitenkään ironista, mutta bata on kuninkaallisten asu. Uskokaa hyvä tästä tulee! Todistan sen viimeistään ensi keväällä vähintään itselleni! Suurin kiitos kyllä harjoitus batan lainasta kuuluu Laura Rintamäelle. Kannattaa muutenkin käydä katsomassa hänen sivunsa! http://laurarintamaki.com/ Oman bata de colan hankin sitten ensi vuoden alusta. Ja kyllä kuvia tulee varmasti! Raikasta Marraskuuta kaikille, Keep in Touch!


Monipuolinen flamencolukkari



4.10.2013 Kiirettä on pitänyt. Treenit ovat alkaneet sujumaan jälleen normaaleissa puitteissa ja kesän aikana pienet turvotukset on kyllä jo tanssittu nyt pois. Jyväskylän Flamencoyhdistyksen perus 2 ryhmässä tiistaisin olemme aloittaneet tientos palon koreografin tekemisen ja tekniikkaa käyn koputtelemassa keskiviikkoisin tekniikka 2 ryhmässä. Omat treenit ovat hieman vaihtaneet päiviä, mutta perinteiseksi muodostuneella 2-3 kertaa viikossa mennään. Tällä hetkellä käyn myös Maija Lepistön bata/huivi tiiviskurssilla Aleksanterin Teatterilla Bulevardilla ja viimeinen kurssiviikonloppu käynnistyy huomenna 5.10.2013. Opiskelemaankin olen kerennyt, jopa suoritin Kemian tentin pois päiväjärjestyksestä. Lisää kurssia on myös luvassa Jyväskylän Flamencoyhdistyksellä Lokakuun toiseksi viimeisellä viikolla, kun Laura Rintamäki saapuu pitämään live musalla höystettyä kurssia. Siihen tietenkin aion osallistua. Marraskuussa minua opettaa myös Erika Alajärvi, joten erittäin  monipuolinen flamencolukkari minulla syksylle. Omaa koreografia olen tehnyt ja se on niin ikään kasassa, mutta työstö ja luovuus vaiheessa. Kiitos viime kevään ja kesän koreografipuuskan, sillä nyt on mistä valita. Valintani on kuitenkin bulerias. Minusta löytyy nyt myös facebookissa tykkää sivusto ja tässä linkki sinne https://www.facebook.com/flamencojoanna

Syksyn treenikausi alkaa tekniikkaa hiotessa..


14.8.2013 Syksyn treenikausi alkamaisillaan, johon kuuluu kunnon kohotusta myös yleisesti. Protskujuomaa, säännöllisiä ruokailuja ja vitamiineja, niin että kaikki turha karkkipullasuklaa mössö saa nyt vähän aikaa olla jäähyllä :) Suklaa se mun ns. "paheista" suurin kyllä on. Eilen huomasin treenien jälkeen, kuinka viileää alkaa jo olemaan. Minua suorastaan paleli treenien jälkeen kotimatkalla, vaikka se ei pyörällä nyt niin pitkä olekaan. Tänään olen jo valmistautunut näin syksyisen sateen keskellä villahousuihin ja säärystimiin. On muuten ensimmäinen kerta, kun kesän jälkeen sain kaivaa ne kaapista. Joku voi ajatella, että onpa aikaisin, mutta treenatessa kaiken a ja o on että ei vilustu. Salille mennessä pidän itseni lämpimänä, vaikka sitten itse treenatessa kuoriudun vaatteista. Treenien jälkeen täytyy vaihtaa paita, koska hikisellä paidalla sateessa polkeminen on varma tulla kipeeksi tai ainakin vilustua. Jyväskylän Flamencoyhdistyksen tunnit alkavat muutaman viikon kuluttua, (oma opiskelukin alkaa jo ensi viikolla-puuh!, ja vielä Kemian merkeissä, mutta ei mennä siihen tässä blogissa) Piristystä varmasti antaa JKL ammattikorkeassa alkava Espanjan kurssi, joten jotain antoisaa opiskeluunkin luvassa, mitä taas tulee tanssiin, niin syksyn ajan kerään hieman kuntoa, tekniikkaa ja taipuisuutta lisää. Tällä hetkellä tanssin koreografioitani vain jokatoinen treenikerta, lähinnä luovuuden ylläpitämiseksi. Tekniikkaa tässä onkin viimepäivinä hiottu lähinnä alegria, solea por bulerias ja buleriaksen koputtelu merkeissä. Niihin paneudun tänäänkin. Olen tehnyt itselleni 2-5 erilaista sarjaa, joita sitten yritän pikkuhiljaa tempoa nostaen tehdä putkeen, siihen olen sitten vielä lisänyt käsitekniikkaakin muutamassa eri mallissa, kun koputukset ovat luonnistuneet. Tekniikalla varmasti mennään alku syksy, jahka kunnoon pimeät ajat koittavat kaivan koreografejanikin enemmän esille. Tietenkin mielessä on pyörinyt muutamia idean poikasia, mutta annan niille nyt aikaa muhia. Olen mä kesän aikana tehnytkin pari erilaista koreografia, mutta nekin on vielä ikäänkuin työn alla. Marraskuussa olisi tarkoitus käydä tanssimassa Erikan tunneilla Helsingin Flamencoyhdistyksen tiloissa ja Joulukuussa sitten koittaa hetki, jota olenkin odottanut. Tässä enempiä kirjoittamatta alankin lähteä tän päivän treeneihin, mun puolesta antaa sataa. Salilla on kuivaa :)

Tampereen Flamencofestivaalit, Telakka 23.7.2013 ja "duenten" paloa





















30.7.2013 Huikea jälki olotila, joka on kestänyt tässä eiliset treenitkin. Kuinka kiteyttäisin kaiken. Vapauttava ja läsnäoleva. Kesän tunneilmaisu painotteiset treenit ovat tehneet työnsä. Tie on auki, mieli on avautunut ja hetki on tullut. Treenit jatkuu. Panokset kovenee. Joulukuuhun on aikaa, mutta paljon huimia kursseja on vielä edessä niistä seuraava nyt viikonloppuna Maija Lepistön koulutusprojektin huivikurssi. Paljon ajatuksia. Treeneissä olen opetellut monia erilaisia koputuksia. Alegriasta ja Solea por buleriasta. Koputussarjoja, käsien yhdistämistä niihin ja sitten se puolituntinen, kun teen improa vain ja ainoastaan kehoa kuunnellen. Venytyksiä. Hidasta. Kontrasteja. Syksy on tulossa! Olen voimistunut ja elossa! OLÉ !



Uudet flamencokengät


15.7.2013 Ostin uudet flamencokengät Begona Cerveran Cordonera Calado malliset, linkki kenkiin --> Cordonera Calado Kyllä nyt kelpaa treenailla! Tuskin maltan odottaa, kun pääsen koeajamaan kengät salilla. Treenejä onkin luvassa. Ensi viikolla 23.7.2013 Tampereen Flamencofestivaalien Avoimet Lauteet, Telakalla saa kyytiä, linkki --> avoimet-lauteet . Ihanaa päästä taas esiintymään! http://www.tampereflamenco.com/ Viikon kruunaa lauantain 27.7.2013 angel-rojas-camino-ensi-ilta ! Sitten elokuussa huivikurssin viimeinen viikonloppu 3.-4.8.2013 maijalepisto/koulutusprojekti2013 Ilmoittauduin vielä Marraskuulle http://www.hierbabuena.fi/ Erikan bata y manton kurssille, että treenejä riittää !



Maija Lepistön huivikurssi ja Tampereen flamencofestivaaleille valmistautuminen


13.7.2013 Olin tänään Maija Lepistön koulutusprojektin huivikurssin ensimmäisellä kolme tuntisella. Opettelimme mm. huivin pidon tekniikkaa eri asennoissa, huivin pyörittämistä, kannattelua ja liikkeitä erilaisissa sarjoissa. Ihastuinpa flamenco huivitanssiin. Huivi itsessään on melko haastava liikuttaa, jo pelkästään painonsa vuoksi, mutta myös haastavuutta lisää huivin sisäistäminen kehon liikkeisiin, jotta tanssi ei näytä varusteliikunnalta :) mutta ehdottomasti mainio lisä tuomaan niin sanotusti eteerisyyttä flamencotanssin lumoihin. Kovasti harmittaa, että löysin Maijan kurssin ihan sattumalta, ja sen puolesta myöhään, että edellinen kurssi olisi ollut bata de colalla, mutta aloitetaanpa nyt silti huivin hapsujen huiskauksilla. Kesäkuun treenasin ahkerasti, eikä Heinäkuukaan vähemmälle jäänyt, mutta aavistuksen rennommin kuitenkin. Täytyy nauttia Suomen kesästäkin ulkoilemalla, puistoilemalla, näkemällä ystäviä, joita syksyn ja talven kovimpaan treeni aikaan ei yksinkertaisesti kerkeä näkemään. Mutta 23.7.2013 lähenee. Edessä on kolme kovaa compasta, kaksi toivon mukaan terässä olevaa artistia täynnä intohimoa ja flamencon paloa. Telakka ja avoimet lauteet ei anna armoa :) Ensi viikolla käyn Flamenco Shopin kautta ennekuin palaan Jyväskylään, toivottavasti saan uudet flamencokengät mukaan tai edes tilaukseen. Niin Tampereen jälkeen jatkan varmasti koreografien työstämistä, joita tällä hetkellä on buleriakseen kaksi mokomaa ja yksi nopea moderni tangos sinne kanssa sutkahti :) Tangos nainen, kyllä :) Elokuussa jatkuu Maijan huivikurssin viimeinen viikonloppu sen jälkeen odottelen Jyväskylän flamencoyhdistyksen tuntien alkamista ja pohdin vielä Erikan Helsingin tunneilla käymistä, jos aika riittää. Joulukuussa onkin sitten luvassa odotettava reissu <3 

Aikuisbalettia, nykytanssia ja flamencoa


5.6.2013 Olin eilen elämäni ensimmäisellä balettitunnilla Jyväskylän Tanssiopistolla. Ihastuin sen kurinalaisuuteen, liikkeiden tarkkaan asemmointiin, ojennuksiin ja nostoihin. Löysin myös lihaksia, joita en ollut aiemmin käyttänyt. Toisaalta tykkäsin käden liikkeistä, koska ne osaltaan muistuttivat flamencon liikeradoista käsien linjassa ja asennoissa. Jalan asentoja olen joillakin flamencokursseilla tehnyt, samoin käsien asentojakin. Voisin kyllä harkita flamencon ohelle puoli tosissaan aikuisbalettia. Mitä tulee nykytanssiin, niin en ollut aivan niin haltioissani, kuin oletin, osaltaan saattoi vaikuttaa väsymykseni kahden balettitunnin jälkeen, mutta sain kuitenkin sieltäkin ahaa elämyksiä. Osaltaan nykytanssin liikkeet tulevat baletin kautta, vain spontaanimmin tehtynä ja rennommin. Nykytanssissa heittäydytään fiiliksiin ja suorittamisen maku tulee unohtaa. Mukavaa kontrastia sain kummastakin lajista. Tunneilla käytettävät musiikit olivat myös oivallisia. Baletissa tietenkin klassista ja nykytanssissa niin ikään hieman booheemimpaa ja modermimpaa poppia ja jazzia. Opettaja oli taitava. Tunnilla liikuttiin hyvin aktiivisesti mm. paikkoja vaihdellen salissa, sekä tanssimme 2-3 hengen ryhmissä pieniä koreografin pätkiä. Tunti haastoi itseänsä tanssimaan. Olen vakuuttunut. Mitä muuten tulee tanssimiseen flamenco osalta, niin olen aloittanut muutaman uuden koreografin pätkän, sekä ilmoittautunut Tampereen flamencofestivaaleille esiintymään, sekä yhdelle flamencokurssillekin. Tänä kesänä en vain aio pelkästään olla, vaikka harjoittelenkin nyt lempeämmin, mutta imen uusia vaikutteita ja tuntemuksia. 

Omenankukat ja syreenin tuoksu


30.5.2013 Toisinaan minua mietityttää yhteiskunnan suorituksellisuus ja tuloksellisuus. Mietin usein tunnetta velvoite ja halu ja niiden kontrastisia muotoja. Jos olet lupautunut suorittamaan tehtävän tai asian sinulla on velvollisuus tuottaa luottamus asiaa kohtaan. Monimutkaiseksi tästä tekee halu. Jos halu kertoo sinulle jotain muuta, tässä yhteydessä voisin mainita intuution, niin kumoaako se velvollisuuden? Entä, jos kyseessä on pyyntö? Kuinka pitkälle voit mennä toistaessasi ystävällisyyttäsi. Kilttien ja hyvien ihmisten kohtalo voi olla joskus julma, jos haluaa tulla hyväksikäytetyksi. Mutta minä sanon, että hyvien ja kilttien ihmisten sisällä pitää ja täytyy olla hälytysmittari, joka kääntyy punaiselle, kun viiva ylitetään. Entä sitten palaute. Hyvän palautteen saaminen velvoittaa sinua jatkamaan ja yrittämään uudelleen. Huono palaute voi lannistaa, mutta myös kannustaa. Elämäni aikana olen suorittanut velvollisuudentunteen takia. Olen myös yrittänyt, lannistunut, hehkunut punaista valoa kiukkuni kautta, mutta silti tuppisuuna tai kertomatta tunteistani. Olen elänyt. Näin 6-flamencovuotta aloittaessani olen luvannut itselleni olla hieman armollisempi, etten suorita ja toteuta. Luovuus on helppo sana, mutta vaikea toteuttaa, jos olet suorittamisen huipussa. Viime vuosi oli tanssillisesti tekninen vuosi. Haluan aloittaa luovan vuoden, mutta myös itselleni rehellisen vuoden. En väitä että olisin teknillisesti valmis, mutta perfectionismin huipussa oleminen on suorastaa kuluttavaa, vaikka nautinkin siitä tiettyinä ajanjaksoina. Mikä sen parempaa, kuin vaipua omaan tekemiseen ja olla siellä, mutta kyllä minä eniten nautin spontaanisti toteuttamisesta, mille tuntuu ja mitä keho kaipaa. Eilen treenatessani aloitin luovan treenaamisen. Heitin kaikille vanhoille kuvioille hyvästit ja aloitin salin lattian ikäänkuin tyhjältä pöydältä. En olisi halunut lähteä siitä euforisesta olosta pois, niin hyvälle se tuntui. Kesä ja luovuus. Omenankukat ja syreenin tuoksu, inspiraatio ja tunne.

Kesä! Verano! Summer!


28.5.2013 Ylä-Kaupungin Yön Tapahtuman ja Huoneteatterin Jyväskylän Flamencoyhdistyksen Jacaranda esiintymisien jälkeen olo on ollut jopa hieman haikea. Se tunne takahuoneessa, kun pohdit kuinka kerkeät vaihtamaan seuraavaan esiintymisasun ja kampauksen..Se olo aamuisin, kun mietit aamukahvia juodessa, kuinka tanssijat ja esiintyjät jaksavat jokaisen aamun, treenin ja lava preesenssin pitämään korkeana.. Se olo, kun nautit ja annat itsestäsi lavalla 110% Olé! huudosta haltioitueena, mutta tietoisena että et kuitenkaan voi mielyttää jokaista silmää. Tunteiden vuoristorataa, kehon ja mielen huutoja. Flamenco. Tanssija toverit, opettajat ja yhteishenki! Kaikki on se, mitä kaipaan. Flamenco jatkuu. Uusia ovia avautuu. Paahtavassa auringossa ajatukset ei aina toimi. Olo on joskus kuin tukahdettu ja loppuunkulutettu. Silloin on palattava juurille. Etsittävä ne tunteet ja kylmätväreet uudelleen. Kesä tulee olemaan minulle syvimpien ajatuksien etsinnän aikaa. Pyrin löytämään liikkeet mielen kautta ja kokoamaan sitten mieleiseni kuvituksen tanssijana.



Kevätnäytökset ja treenikiireitä


16.5.2013 Treenatessa ei kerkeä paljon muuta miettimään, kun ajatukset pyörivät flamencossa ja tanssimisessa. Kevään koulu hommat kun tuli kaikinpuolin tehtyä olen keskittynyt hyvin intensiivisesti tanssiin. Mielessäni on pyörinyt myös Espanja. Monenlaisia tulevaisuuden suunnitelmia on, mitä tulee tanssiin. H-hetki koittaa pian Ylä-kaupungin Yön keikalle ja voin kertoa, että jännittää. Impro-osuutta olemme treenailleet tämän viikon ja  muutenhan olen  treenannut omia sooloja viime talvesta. Tietä ja matkaa tietenkin on ja tulee olemaan, mutta varmuutta tuntuu tulleen ja lähden suht rauhallisin mielin kevään näytöksiin. Kesällä meinaan vähän levätä kevät kiireistä, mutta tuskin pystyn kovin kauan olemaan poissa mäkituvan salilta. Kengät tulevat varmasti kopisemaan kesälläkin! Syksyn  koreografi katselmukseen teen mahdollisesti jopa uusia koreografeja, koska aika tuntuu sille, että uutta olisi mukavaa taas työstää. Siihen, mitä paloa jää nähtäväksi. Toivottavasti kehitys näkyy keikoilla, joita toivon muutenkin lisää. 

Esiintymisjännitystä


17.4.2013 Kevät on mennyt niin vauhdilla, etten ole kerennyt kirjoittamaan tänne juurikaan. Opiskelu kiireet, mutta toisaalta myös tanssin ohella olen paahtanut eteenpäin. Ensi viikolla olen menossa kolmi päiväiselle Erika Alajärven flamencotanssi kurssille. Sen jälkeen keskityn täysillä 18.5.2013 Ylä-Kaupungin Yön tapahtumaan http://www.ylakaupunginyo.fi/, jonne pääsin esiintymään, Vakiopaineen teatterilavalle. Lisätietoa löydät siihen liittyen proyecto-mistico blogi osiosta. Joutuu pitämään pään ja ajatukset selkeinä, sillä sitten seuraava esiintyminen on Jyväskylän Flamencoyhdistyksen kevätnäytöksessä Huoneteatterilla kahdessa koreografi ryhmässä kera oman. ( Jacaranda --> linkki Huoneteatterin näytöspäivistä) Muutamia kertoja olen tunnistanut hieman jännitys/paniikki oireita, mutta olenhan kuitenkin kiitollinen, että tälläiset mahdollisuudet minulle on avautunut. Viime viikon olin käytännössä kipeenä ja treenit jäi vähemmälle, hyvä niin koska lepoakin tarvitaan, mutta tästä suorilta lähdenkin treenaamaan hieman sateisena keskiviikko päivänä, vaikka mieli tekisi mennä vaan peiton alle ja nukkua. En tee kuitenkaan niin :)




7.3.3013 Kävin keskiviikkona ensimmäisellä joogatunnilla. Heti oven avattuani sisällä odotti mukava ja lämminhenkinen vastaanotto. Jyväskylän Pranayogan toimitilat huokuvat jo heti sisään astuessasi itämäisuutta, niin sisustuksellisesti, kuin tunnelmin. Infrapunasauna, suihkutilat ja viihtyisät pukuhuoneet, sekä tuntitilat loivat minulle jo fiilikset korkealle. Tuntitiloissa oli katoissa lämpöä hohkavat lamput. Salin lämpötila oli +38. Tuo lämpö, joka valtaa koko kehon jo rentoutumiseen ja minä, joka rakastan lämpöä olin heti paikalla myyty. HotYin jooga muoto on lempeä ja rentouttava. Asennoissa ollaan n. 3min ja täytyy sanoa, että flamencotreenien jälkeen parempaa oloa en voi saada, kuin mitä hotyin joogamuoto tarjoaa. Kroppa ikäänkuin aukeaa koko hetkelle kyselemättä. HotYin joogamuoto lisää myös nivelten liikkuvuutta ja palauttaa lihaksia dynaamisen liikkumisen jälkeen. Jano. Aineenvaihdunta lisääntyy huomattavasti. Opettaja oli myös erittäin asiantunteva, lämminhenkinen ja auttava. Minä henkilökohtaisesti aion lisätä tämän tästä päivästä eteenpäin flamencon ohella toiseksi intohimokseni näillä sanoillani. En voisi parempaa rentoutta odottaa, kun melkein nukahdin puolessa väliä tuntia. Silti kotona tuntui, että nestettä sai juoda koko illan, joten aineenvaihdunta todellakin lisääntyy joogatessa. Ilta sujuikin hyvin lämminhenkisessä ja positiivisessa olotilassa. Jooga ikäänkuin muistutti minua, kuinka tärkeää kehon huolto on. Ensi viikon joogaa odotellessa. Niin paljon tästä innostuin, että aion nyt tällä 6 kerran kortilla käydä kokeilemassa vielä myös astangaa ja keskivartalon muokkaustuntia. Ryhtia ja liikettä ei koskaan ole liian vähän. Mikä parhautta lihakset saavat tarvittavan rentouden, mitä tulee tanssiin. Enpä olisi uskonut kuinka voimaa antavaa ja voimaannuttavaa jooga on. Nimimerkillä sydämensä joogalle jo menettänyt!




Work Shoppia, HotYin joogaa ja treenaamisen makua!

4.3.2013 Flamenco kuulumisia jälleen päivittelen. Ensi viikonloppuna starttaa Jyväskylän Flamencoyhdistyksen koreografia work shop. Kurssiin kuuluu kaksi päivää luentoa ja pari päivää koreografin ja tanssin suunnittelua. Innolla olen suuntaamassa tuolle kurssille päivittämään tietoa ja taitoa. Mitä tulee treenaamiseen, niin viikottaiset treenit ovat sujuneet ihan mukavasti. Luojan kiitos olen pysynyt Jyväskylään mäkituvan salin uumeniin ja siinä illan suussa onkin sitten ensimmäinen hot yin jooga tuntinikin. Kerron lisää tunnista ja fiiliksistä, sekä palaan tuohon work shop tapahtumiin myös. Hieman arkista ollut viime päivinä, mutta auringon valoa  ja kevättä odotellessa, ehkäpä motivaatio ja energiakin alkaa kasvamaan. Periksi en anna!


Flamenco on sulloutunut syvälle minuun..

22.2.2013 Tänään koin tunteen, kun ystäväni näytti internetistä tilaamansa laukun, kännykän kuoret jne, että toiset ostelee kaikenlaisia tyttöjen juttuja, mutta minä tyttö ostan vain flamenco cd:tä, esiintymis-ja treeniasuja ja muita flamencoon liittyviä asioita, kuten säästän rahojani tanssikursseille jne. Lisäksi huomasin, että en juurikaan tiedä edes nimekkäitä bändejä enää. Koko flamenco on sulloutunut niin syvälle minuun, etten enää huomaa kaikkea ympärilläni. Meneeköhän se niin, että, kun huomaat sosiaalisen elämän vähentyneen, ja näet enemmän tanssisalin peilistä vain itseäsi, että siinä vaiheessa olet treenaamisen huipulla? Minä yritän kyllä pitää sosiaalista elämää yllä. Ettei vaan olisi hiukan väsy, kun tässä vielä puoli yhden aikaan pohdiskelen. Nyt nukkumaan.





Kevät, kuljen mäkituvan tietä..

21.2.2013 Ihanaa, että pian tulee kevät. Suomen talvi on aina niin pitkä ja puuduttava, ja vie voimia. Valo ja lämpö ovat tärkeitä asioita minun elämässäni. Niin, mitä tulee tanssiin ja treenaamiseen. Alkuviikosta lihakset oli jotenkin todella kipeenä, mietin jo, että olenko tulossa kipeäksi, mutta lepo tuntui kuitenkin auttavan. Aion ottaa tän viikon vähän iisimmin, vaikka mieli tietenkin tekisi salille, mutta kipeillä palautumattomilla lihaksilla on ikävä treenailla. Ajan kuluksi olen katsellut nettikaupoista kaikkea turhaa ja tärkeää. Edelleen etsin treenivaatteita. Mitä tulee flamencoon, niin tässä kevään aikana olisi koreografi work shop kurssi Jyväskylän Flamencoyhdistyksellä. Sinne olen suuntaamassa uuden koreografini kanssa, joka alkaa olemaan aika mukavalla mallilla. Päivä kerrallaan ja treenaten ahkerasti etenee minun kevät. Ehkä jossain vaiheessa hiukan vielä tiukennan tahtia, mutta treenasin niin tehokkaasti koko talven, että voin hiukan henkäistä :) Uudella energialla on ihanaa mennä salille koputtelemaan.




HotYin Jooga ja treeniasu ajatelmia.

15.2.2013 Tänään aamupäivällä taltuttelin koreografia II kuosiin. Määränpäänä olisi saattaa sekin teos omaan koreografiprojektiini valmiiksi. Ja hyvällä mallillahan kaikki tuntuu olevan. Minulla alkaa olemaan oivaa materiaalia jo noin 12min verran. Se on paljon minulle, mutta ei tietenkään vielä riittävästi. Kesään mennessä tilanne voikin olla jo toinen. Näin flamencotreenien ohella yritän muistaa kehon huoltoa, niin sisäisesti, kuin fyysisesti. Eksyin tänään PranaYoga Studiolle Jyväskylässä. Alunperin menin ostamaan mahdollista lämmittely verkka-asua eräältä ihmiseltä, joka on töissä tuon Prana Yoga Studion Spa puolella, mutta ohimennen aloinkin sitten kiinnostumaan itse talon tarjonnasta. Ajatuksia vaihtamalla joogaopettaja sanoi, että HotYin jooga voisi olla se minun juttu. Lähinnä, koska en tarvitse niin dynaamista liikkumista tuon flamencon ohelle enää, mutta venymistä kylläkin. HotYin jooga on rauhallinen ja tehokas joogamuoto, joka lisää selän ja nivelten liikkuvuutta, parantaa ryhtiä ja rentouttaa. Erityisesti paljon liikkuvan kehonhuoltoon osana kokonaisvaltaista harjoittelua. No, voitte arvata, miten kävi. Loppujen lopuksi kotia päästyäni varasin itselleni ensimmäisen HotYin joogatunnin. Veryttely asu jäi sinne. Se oli liian pieni taka-puolen kohdalta :)  Enkä viitsinyt pelkkää ylä-osaa ostaa. Olen innostunut muutenkin viime aikoina kovasti kaikista sport vaatetuksista. Nytkin kuljen lähes koko ajan treenivaateet päällä, joten ajattelin nyt sitten kunnolla päivittää tuon vaatekaappi puolen tässä lähiaikoina. Keväällä olisikin tarkoitus viedä roimasti tavaraa kirpparille.



Viisi kertaa viikossa flamencoa.

11.2.2013 Viisi kertaa viikossa flamencoa, joista kaksi kertaa käyn Jyväskylän Flamencoyhdistyksen järjestämillä perustunneilla ja kolme kertaa omilla treeneillä valmistellen koreografioita, sekä harjoitellen tekniikkaa, niistä on minun flamencotanssijan viikko tehty. Tämä sopii minulle ja keholleni parhaiten. Joskus, jos oikein innostun, ja tarvitsen esim. koreografiin liittyvää preppausta, käyn päivittäin treenaamassa valmennustuntieni lisäksi. Noina aikoina en oikein jaksa ja pysty keskittymään muuhun. Toisinaan, jos jostain syystä en pääse normaali treeniohjelmaani suorittamaan, niin kehoni ja mieleni on hieman levoton. Minulle on  tärkeää suorittaa treeniohjelmani viikottain, jotta voin kokea edistyväni. Aina kaikki treenit eivät tietenkään ole niin mieluisia, johtuen osittain omasta tiukkuudestani tehdä kaikki mahdollisimman hyvin. Perfectionismi, joka on varmasti monen taiteilijan uhka, mutta myös motivaatio. Minulle ei tietenkään ole tärkeintä vaan suorittaa, vaan pyrin aina saamaan luovuuteni kukoistamaan. Parhainta treenipäivänä ehdottomasti on tunne, että olen haastanut itseni. En voisi elää ilman flamencoa. Sen lisäksi, että treenaan sitä usein, niin kuuntelen hyvin laajasti flamencoa päivittäin. Flamenco on minun elämänsuola. Flamenco vaikuttaa myös monessa suhteessa elämäni valintoihin. Henkilökohtaisessa elämässä se voi vaikuttaa, siihen keiden ihmisten seurassa viihdyn parhaiten. Mikä voisi olla parhainta, kun voit toisen samaa kokevan ihmisen kanssa jakaa näitä tunteita. Kerrata harjoitteita, jutella edistymisestä ja flamencosta yleisesti. Joskus monet ystäväni, jotka eivät tunne flamencoa, voivat pitkästyä seurassani, koska monesti minun aiheeni ja keskusteluni keskittyvät laajasti flamencoon. Monia ystäviäni olen tosin altistanut flamencolle, ja ehkä he voivat muistaa minut siitä. Flamencoa on niin vaikea määritellä. Myös minun tunteitani on toisinaan vaikeaa määritellä, saati, että edes aina ymmärrän itseäni. Toisaalta nautin valitsemastani tiestäni niin paljon, että ilman flamencoa olisin tyhjä sieluinen ja tylsä. Flamenco tunkeutuu läpi kehon. Flamenco kokee, tuntee, riemuitsee ja itkee kanssani. Se antaa toivoa, uskoa ja rohkeutta.

Vanhan koerografin päivitys.

28.1.2013 En ole kerennyt päivittämään, mutta nyt tuli sopiva sauma kirjoittaa. Tammikuu on sujunut oikein mukavasti, mitä tulee tanssiin. Vanha koreografini, joka koki muodon muutoksen rakentui yllättäen kolmessa päivässä. Kehitystä on siis tapahtunut. Nyt ajattelin ihan repäistä ja yllättää itseni, sillä, että aion tehdä toisenkin mokoman, koreografin. Luovuuden kukkiessa on vaan annettava palaa, ja minähän annan. Enpä ole viitsinyt sen suurempia jatkosuunnitelmia tehdä, kun nyt tuntuu luistavan. Luistelen sillä fiiliksellä nyt niin pitkään, kuin luistin antaa  myöten. Jotain uraanikin liittyviä juttuja vois olla kehitteillä. Aika positiivisella tuulella kaikenkaikkiaan olen ollut. Treenit yleisesti 2x viikko + valmennukset 2x viikko on toiminut hyvin. Joskus, jos olen ollut oikein energisellä päällä olen paahtanut valmennuksia ennen omat treenit ja vielä välipäivinä toiset, mutta huomatuksi on tullut, että palautumisen arvo on noussut. Ostin tuossa jokin aika sitten Berokkaa, ja vitamiinikoktail tuli enenmmän kuin tarpeeseen. Aion vielä toisen mokoman kuurin vetäistä napaani. Näillä fiiliksillä ja tunnelmilla, mutta päivä kerrallaan. Unelmiani toteuttaen. En vain jää kotiini miettimään, vaan etenen kohti tavoitteita. Jos ensi vuoden puolella minulla on flamencotanssijan tutkinto kätösissä. Taputtakaa selkään. Kuuden vuoden työ pitää tulla jossain vaiheessa ansaituksi. Kaiken treenaamisen ohella olen tehnyt vanhoja koulutehtäviä pois rästistä ja panostanut hieman enemmän ulkonäköön, ilman mitään pinnallisuutta, vain hyvää oloa.

13.1.2013 Viime viikon urakan jälkeen pääsen ensi viikolla aloittamaan seuraavan projektini ja suunnitelmani. Uusi kappale ja uudet kujeet. Vanhan työstämistä ja tulevan pohtimista. Paljon on mielessä ja paljon toteuttamatta. Muutaman päivän lepo tuli viikonloppuna paikalleen. Palautumista ja vaan olemista. Jahka pääsen taas purkamaan uusia tuotoksia ja vanhoja kohdilleen, niin voin taas tuntea persuuksissani tekemiseni ja saavutukseni :) 



Uusi Vuosi ja parempi mieli.

3.1.2013 Uusi vuosi etenee uudella motivaatiolla ja energialla. Luulin jo, että jätän koko leikin sikseen, mitä tulee ensi viikon tapahtumiin, mutta cd:ni ja motivaationi saapui sittenkin! Hieman kaamos meinasi ottaa vallan, mutta hoidin itseni kuntoon. Olen hyvinkin herkkä mieleni vaihteluihin ja silloin, kun joku pilaa motivaatiotani menen hieman lukkoon. Jospa nuo sähköiset viat olisi nyt voitettu. Minua ne eivät nyt onneksi sittenkään selättäneet! Koreografiani on melkoisen hyvässä kuosissa. Loppu aika menee nyt lopetuksen suunnittelemiseen ja tietenkin jokapäiväiseen toistoon ja toistoon. Olen harjoitellut paljon myös kotona ja vähän eri paikoissa ja tilanteissa, jotta saisin varmuutta esitykseeni. Näillä fiiliksillä tänään ja toivottavasti tällä asenteella myös mennään!! Ehkä saatatte kuulla, mitä saan aikaiseksi, mutta kaikki aikanaan.

Vuosi 2012 lähenee loppuaan. 

28.12.2012 Joulu meni osittain suretessa ensimmäisen oman koirani pois menoa, jonka sittemmin olin luovuttanut tempperamenttisen luonteen vuoksi toiseen kotiin. Yoko vietti elämästänsä useita vuosia kanssani ja ansaitsi paikkansa sydämessäni totisesti. Yoko, kiinanharjakoira uros sai elämänsä aikana monta jälkikasvua,  joista hänen poikansa Cherry ja Wigor asustaa nykyisin minun kanssani. Jouluun kuului myös iloisia ja onnellisiakin hetkiä perheen ja lähimmäisten parissa. Niin, mitä tulee treenaamiseen onkin sitten jo pidempi juttu. Monta viikkoa sitten laittamani tilaus Esperanza levystä on edelleen saapumatta. Treeniksellä taistelen väli-aikaisella levyllä, joka ei sitten tahdo kuulua ainaisen ja jokapäiväisen 1/2h taistelun jälkeen. Moneen otteeseen tuli mietittyä, josko jättäisin koko homman sikseen, mutta jostain kummasta se sisu on kuitenkin tullut. Tilanne on nyt se, että koputukset ovat valmiina. Käden asentoja hioten ja lopetusta miettien. Esitys pitäisi näyttää tanssilta ja minä kun muutenkin lämpenen hitaasti. Olen saanut aikaan sen, mitä tällä tanssimäärällä ja kokemuksella voi saada. En kykene kilpailemaan, kuin itseni kanssa. Tavoite on unohtaa kaikki ulkopuolinen. Keskittyä omaan suoritukseen. Minulla ei ole aikaa tällä hetkellä kuin muille "pakollisille" treenaamisen ohella, mutta kaksi viikkoa on lyhyt aika ja sitten on taas uudet ajatukset ja kuviot mielessä lopputuloksesta huolimatta. Huonommin se ei voi enää mennä kaikkien näiden kommelluksien jälkeen. Lisätäkseni siihen, että internetti ei ole toiminut, cd ei futaa ja tietokone kaatuu. Sähkövirta ylikuormittuu minun energioista, en voi muuta todeta. 


Unelmat
22.12.2012 Joulukiireiden vilskeessä löysin aivan valloittavat turkoosit ja violetit säärystimet itselleni. Lämmintä tuleville treenatuille jaloille. Olen ollut ikäänkuin luovalla tauolla. Cd:n klikkaamisen jälkeen menetin hieman fiiliksiäni, mutta tilalle sain jotenkin kommelluksien kautta keskittyneemmän asenteen. Olen myös ajatellut, että se oli tarkoitus, jotta saisin luovuuteni uudelleen kukkimaan, liian tosikkomaiseen olemukseeni. En tietenkään ole periksi antanut, miksi olisin? Minullahan on vallan mukava koreografia käsillä ja aikaakin on vielä sopivasti. Päätin nyt viettää tapanintansseihin saakka fiilistreenaamista ja aloittaa sen jälkee fyysisen ja teknisen ahertamisen uudelleen. Tanssin, vaikka ilman musiikkia. Onhan metronomi keksitty. Unelmat on sallittu toteutattavaksi. Loppujen lopuksi tekninen osuus on vain murto-osa teoksesta, kaikki lopullinen osa siitä on täysin esiintymistä. Minä tanssin sen hetken unelmilleni. Tässä kaikessa ns. "kiireessä", sitä mitenkään vähättelemättä lupaan myös samalla aikaa lähimmäisilleni ja pidän itsestäni huolta. SILTI saatan olla itsekäs ja vetäytyä taiteilijan lailla omaan maailmaani. Olen tehnyt niin aina keskittyessäni minulle tärkeisiin asioihin. Sinä aikana en vastaa puhelimeen, mutta se ei tarkoita etteikö minua kiinnostaisi, kuka soittaa.

Manana Perfecto!
19.12.2012 Cd sanoo: no disc. Puolen tunnin rassaamisen jälkeen fiilikset oli jo siinä tilassa, että olin kaatua hameeseeni ja potkia koroilla jaloille. Vihdoin äänen kuultua se alkoi mukavasti pätkiä pidemmissä koputussarjoissa. Seuraavan puolen tunnin jälkeen olin jo raivon vallassa. Loppujen lopuksi hyvä ystäväni soitti minulle ja pyysi kahville. Hyvä niin. Manana perfecto!


Päivän sana. Uusiudu.

18.12.2012 Esiintymisvaatteet uusiksi päivä. Perinteisesti näin käy aina ja aina juuri minulle. Siinä sitä sitten on selitttelemistä, miksi violetti muuntui punaiseksi ja mustaksi, mutta koreografin sielu alkoi vasta tänään löytymään. Olen elänyt viime päivät niin 100% esitykselleni, että en ole edes huomannut muuta sosiaalista elämääni, paitsi tänään pääsin kaverin luokse saunaan. Tein vielä mukavat venytykset ennen lämpöä ja ah, että on rento olo täällä sängyn pohjalla kirjoitella blogia ja kertailla päivää. Koreografian työstäminen on kuin teos tai veistos. Nyt oikeastaan alan päästä sisälle ydintä ja tunne alkaa jo tuntumaan kehossa ja mielessä. Niin punaista, intohimoista, hieman salaperäistä ja vahvaa mustaa. Ottakaa tai jättäkää minä tulen vaikka läpi tulen. Viuhka jää pois. Tilalle tulee valtava hame röyhelöineen. Intensiivinen voisi olla se sana, jolla kuvailisin tulevan koreografin tunnelmia. Sanani syön jos mörökölli minut vieköön, vai miten se meni. Oli muuten harvinaisen rankka treenipäivä. Jouduin taistelemaan 1,5h ennenkuin sain kaivettua luomukseni valjaisiin. Työtähän vielä on, mutta nyt tuntuu oikeastaan ensimmäistä kertaa hyvälle.


17.12.2012 Joulu kolkuttelee, mutta minun jalat koputtelee :) Tämän päiväisissä treereissä taoin kovasti koreografiaani kuntoon. Odotan jo hetkeä, kun tiedän ytimissäni, mitä teen. Vielä joudun kuitenkin tyytymään siihen, että tekemiseni on melko teknistä. 1,30min on lyhyt aika ja lyhyt aika flamencolle, mutta pitkä aika minulle ja tyytyväisyys asteelle. Jännitys kipinöi kehossa. Kotona koputtelin vielä uudelleen iltamissa ennen pikaisia venytyksiä. Tein myös cd tilaukseni kuntoon ja innolla odotan parempi laatuista musiikkiani! Jospa fiilis sitten alkaisi kimpoamaan ja olisin edes johonkin tyytyväinen. Haluan olla hyvä, mutta haluan myös näyttää hyvälle, sekä haluan, että koreografiani sätkähdyttää. 4,5 vuoden tanssimisen jälkeen en olisi uskonut, mihin päädyn, ja kuinka paljon haluan tanssia flamencoa. Unelmissani siitää Espanjan vuoret ja luolamaiset tanssikoulut. Voih! Huokaan ja jään katselemaan kylmää talvimaisemaa ikkunastani. Periksi en anna. Se on ainakin fakta. Ja kaikesta huolimatta tanssi ja flamenco jatkuu. 

15.12.2012 Olin alustavasti varannut itselleni treeniajan, mutta en jaksanutkaan perjantai fiiliksien jälkimainingeissa menemään. Sen verran rennosti tuli kotona oltua, että päätin jatkaa sunnuntaille saakka ja kerätä voimia. Tauti vei jalat hapoille ja huteraksi ja kuumeen jälkituntemuksia poden näköjään edelleen. Voimaa, Forte! Olkoon lepo kunnioitettu tämän viikonlopun. Maanantaina jatkuu sitten viuhkan sovittaminen jalkoihin. Tarkoituksena olisi perjantaihin mennessä saada kädet rullaamaan jalkojen kanssa. Muutamaa kuvioitakin vielä pohdin uudelleen. Aksentteja ja ilmaisuja joudun lisäämään intensiivisyyden säilyttämiseksi. Jokunen varmaan miettii, että minnehän neiti on menossa tanssimaan, mutta koska olen melkoinen jännittäjä, niin en paljasta sitä. Käykööt  miten käy, ainakin tulen saamaan koreografiaani uutta materiaalia, ja kunto tykkää. Eikä sitten nuo joulun mässyt menis kaikki tuonne mahan seudulle. Vaikeaa olla syömättä herkkuja talvisin, mutta kaitpa tuo kaamos hieman ottaa koville ja joku lohtu. Onneksi se on pysynyt melko terveellisissä merkeissä lukuunottamatta perjantai illan karkkilaaria :) Kerron ja en kerro, Mystinen olen minäkin mystíco projektin kanssa.




14.12.2012 Päivän treenit takana. Tänään kykenin jo kokeilemaan viuhkaa mukaan, mutta jos edellisellä kerralla tein jonkun kohdan ja koputuksen hyvin, niin nyt ne ei ainakaan menneet hyvin. Taas uusimmat koputukset alkoivat jo rullata. Tekemistä riittää ja sehän ei lopu. Aika teknistä tekemistähän tämä vielä on. Ilmaisusta ei vielä tietokaan :) Ja koko ajan kokeilen jos minkämoista tanssini sekaan. Onneksi tänään olin aika huumorintajuisella tuulella, että tuli ihan naurettua itselle ihme kokeiluista. Eiköhän tuo 4 viikon päästä oo jonkin näköinen, että sitä kehtaa esitellä. Vielä on tietenkin paljon hommaa kuten hiuskoristeeni tuunausta, hameen tuunausta jne. Kynnetkin menen ottamaan pari päivää ennen h-hetkeä, että jotain mukavaa hemmotteluakin. Onhan tää kuitenkin niin ihanaa hommaa. Oon vaan niin tiukka itselleni :)



14.12.2012 Puuh. Aloitan sillä sanalla, sillä taudin keskeltä taas aloitin 5 viikon treeni episodin. Kerkesin viikon suunnittelemaan ja työstämään vanhaa koreografiaani uusiin tunnelmiin, kunnes sain kuumeen ja flunssan. Talvi ottaa koville kaamoksineen. Katselin jo tänään kirkasvalolamppua, jotta saisin itseni pimeän aikaan aamulla ylös. Menee kyllä tilaukseen pikapuolin. Vitamiinivarastot on taas hankittava. Tykkään c-b vitamiini berocca poretableteista ja magnesiumiakin menee kovimmilla treenikausilla. Lisäksi käytän paljon tuoretta inkivääriä. Juon viikossa monta litraa niin kuumana kuin kylmänä fariinisokerilla tai hunajalla, sekä toisinaan mintulla ja kokonaisilla neilikoilla maustettua tuore inkiväärijuomaa. Suosittelen sitä ihan kaikille. Se pitää pahimmat flunssat poissa ja on erittäin hyvää nivelille. Tässä ohje siihen.

Tanssijan Inkiväärijuoma:

Ota sopivan kokoinen kattila tarvitsemasi juoman määrän mukaan ja pilko noin peukalon pään kokoinen pala tuoretta inkivääriä kattilaan ja laita liesi tulille.

Anna kiehahtaa, mutta älä liikaa. Siinä vaiheessa, kun vesi alkaa kiehumaan laita levy 3 tai jopa 1 liedestä riippuen ja anna inkiväärin hautua 10 min.

Hautumisvaiheessa voit lisätä mieleisiäsi mausteita, kuten neilikkaa, minttua, kuivatettu korianteri, aitoa vaniljaa, kanelia, vihreää teetä, hunajaa tai fariinisokeria jne.

Tarjoile isosta tuopista ja heitä kanelitanko sekoitustikuksi! Minä lisään täysmaitoa, kun olen sellainen meijerituote friikki, mutta se ei ole välttämätöntä tietenkään.

Proteiinia nappaan näin kasvissyöjänä yleensä linsseistä. Niissä on yhtä paljon proteiinia kuin raejuustossa ja maitorahkassa, joita kuluu myös päivittäin. Silti elimistön ollessa kovassa rasituksessa tarvitsen exstra vitamiinia ja varsinkin talvisin. Mieluisin linssiruoka minulle on arabialais vaikutteinen pata. Tässä ohje myös siihen. Tämä pata sopii erityisesti talvi aikaan, kun tarvitsee mausteista ja kehoa lämmittävää ruokaa.

Johannan mausteinen arabiapata

Pilko porkkanat, perunat, valkosipuli, sipuli ( toisinaan laitan myös bataattia, lanttua, valkokaalia tai parsakaalia )

Ota iso kattila, pistä liesi tulille ja lorauta reippaasti öljyä pohjalle.
Öljyn hieman lämmitessä heitä pilkotut kasvikset sekaan, sekä ripsauta hieman suolaa jo tässä vaiheessa. Monesti laitan myös maustetahnaa. Tällä kertaa minulla on keltaista currytahnaa. Freesaa kasviksia ja mausteita hiukan, sen verran, että mausteet sekoittuu ja fiilis on hyvä.

Ota iso tomaattimurska purnukka ja heitä sekaan. Lisää vielä vettä sama määrä ainakin tuplaten, siten että kasvikset peittyvät laariin. Tässä vaiheessa voit heittää sekaan linssit. Itse käytän valmiiksi pehmeitä linssejä, mutta jos käytät kuivia tulee ne liottaa 8h ja sen jälkeen vielä esikeittää 15min. Pataan sopii niin vihreät kuin punaiset linssit. Tässä hetkessä voit ottaa yrtit esiin. Itselläni on Espanjasta tuotua basillica, persillija jne muistaakseni 4 yrtin sekoitusta ja monesti heitän vielä kasvisliemikuution. Muina mausteina fiiliksen mukaan käytän kuminaa, jeeraa, korianteria, neilikkaa, chilia, paprikamaustetta, kurkumaa ja seesamia.
¨
Anna padan hautua liedellä 3 noin 30-40min riippuen ihan perunoiden kypsymisestä, mutta älä anna padan mennä yli, koska löllöt perunat on öklöjä. Muutenkin kasvikset säilyttävät vitamiinit paremmin, jos ne jää hieman a dente.

Tarjoa yrttivoi patongin kera. Juomana sopii punkku, vesi. Mikä sattuu itselle maistumaan.

Huomenna pitäisi kahden lepopäivän jälkeen mennä kokeilemaan, mitä kroppa sanoo. Toivottavasti pystyn ottamaan iisisti, vaikka mieli tekisi jauhaa koputuksia yötäpäivää. Sinänsä huvittavaa, että Mictícon syntymisen alkuvaiheissa koin saman flunssan. Jonkin sortin ramppikuume ja elimistö käy kierroksilla. Jäitä hattuun :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Flamencotanssiteos- Esperanza

Flamencotanssiteos- Esperanza "Flamencotanssiteos Esperanza on käynyt läpi taiteellisia muutoksia ja se on nyt mukana Jyväskylän Yliopiston ja Taideyliopiston järjestämässä tanssipedagogiigan 2024-2025 koulutuksen oma liike kurssin koreografiaprosessin tanssillisen työn kohteena."  Flamencoteos Esperanza (suomeksi toivo ja odotus) sai alkunsa opiskelumatkallani 2016 Sevillan Trianassa sijaitsevan kadun nimestä Calle Esperanza de Triana. Tämä on legendaarisen Sevillan Trianan alueen katu, joka ympäröi koko Trianan oman pienen keskustan värikkäitä ja rönsyileviä putiikkeja ja äänekkäitä kahvila-tapasbaareja. Sevillan Trianan sydän on täynnä taidetta, rakkautta ja flamencoa, joka ei nuku silloinkaan, kun aurinko laskee ja nousee.  Esperanzan matka flamencoteokseksi alku alkoi syntymään Sevillan auringon paahteessa Kesäkuussa 2016, mutta ensimmäisen kosketuksen koreografisesti se sai vasta 2017 keväällä. Esperanza on oman elämän kasvutarina, niin uuden syntymisestä, k

Kulttuuriopintoja ja Flamencon rytmejä Sevillassa 2016

Työharjoittelu ja Museo del Baile Flamenco, Sevilla   Aloitin muutama viikko sitten työharjoitteluni Museo del baile Flamenco, Sevilla ts. Sevillan flamencotanssi museossa, joka sijaitsee kuuluisan Plaza Alfalfan ja Sevillan katedraalin läheisyydessä. Museo perustettiin Sevillan flamencotanssija Cristina-Hoyos :sen aloitteesta 7. Huhtikuuta vuonna 2006, joten museo itsessään ei ole kovin vanha.   Cristina Hoyos aloitti tanssimisen jo 12-vuotiaana. Liityttyään Antonio Gades :in johtamaan ryhmään hänen tanssiparikseen vuonna 1969 Cristinan ura lähti nousukiitoon trilogioiden mm. Bodas de sangre,  Carmen ja El amor brujo tähdittämänä. Kuinka minä löysin tämän työharjoittelupaikan on sattumaa, sillä useiden hakemuksieni perusteella olin alunperin menossa aivan toiseen paikkaan. Näin kahden viikon jälkeen voin kuitenkin sanoa, että olen enemmän kuin onnellinen harjoittellupaikastani, vaikka helppoa ei todellakaan ole aina ollut.  Työpäiväni vaihtelevat viikottain. Iltavuoroissa mm. va