Siirry pääsisältöön

Granada, Andalucia täältä taas tullaan!!



14.3.2012

Aloitin pakkaamisen jo muutama päivä sitten pesemällä neljä koneellista pyykkiä. No joudunpa pesemään vielä ainakin yhden koneellisen, koska mulla on vielä 3h tanssia käymättä ennen ensi viikon torstaita 22.3.2012, jolloin lähden 00:30 linja-autolla Helsinki-Vantaa lentokentälle. Kuin ihmeen kautta sain vuoden aikana säästettyä tämän matkan. Myin melkein puolet kalusteistani :) En sentään sänkyä ja onneksi en sitä sohvaakaan, vaikka sekin oli kaupan jonkin aikaa. Äitini sanoi, että olen kuin hannuhanhi noiden rahojeni kanssa, että vaikka minulla on paljon maksuja, niin jollain keinoilla pääsen toteuttamaan asioitani, joita haluan. Tässä on paljon kyseessä myös mielenterveyteni, että pääsen tekemään sitä, mitä rakastan. Olen ollut viime vuoden Marraskuusta niin tuuli ajolla, että kukaan ei voi uskoa minua enää samaksi ihmiseksi. Ja tuntuukin, että olen muuttunut ihmisenä. Yksi asia, mikä on varma, niin olen hieman päässyt yli kriittisyydestäni itseäni kohtaan. Teen perustanssitunneilla virheitä. Täydellisyyden tavoittelu taitaa olla jokaisen perfektionistin taiteilijan ongelma. Vai onko se ongelma? Oikeastaan ilman sitä ei kykene etenemään. Tällä kertaa lähden reppu hieman tyhjempänä tanssimaan. Odotukset eivät ole niin kovat omia vaatimuksia kohtaan. Tiedän, että tulee päiviä, jolloin revin tavarani heivaan tanssikenkäni syvimpään rapakkoon, mutta tänään, kun olen positiivisella tuulella, mikään ei voi lannistaa. Ei edes epäonnistumiseni. Ihanaa ottaa kone mukaan ja kirjoittaa. Aion kirjoittaa tänne mahdollisimman paljon kokemuksistani ja sitten kirjaani, joka on jo kokenut monenlaisia kiemuroita mielestäni. Se, että tuleeko siitä kirja on hieman hajanaista päässäni, mutta jonkin suuntaista kuitenkin, ja se, että yritänkö julkaista sitä riippuu paljon sen kehityksestä. Valmis se ei ole ja ehdottomasti sen pitää vielä elää ja muotoutua muutaman vuoden. Ensi vuonna yritän hakea taiteilijan apurahoja kaikkeen, jota toteutan. Niin tässä on nyt muutamia laulu panoksiakin luvassa, mutta päivitän niistä sitten, kun jotain selviää. Sen voin mainita ainakin jo nyt, että osasin nauhoittaa ja tehdä videon. Laatu nyt ei tietenkään ole mikään pro, mutta tulihan tehtyä. Ois se kiva, jos laulussakin sais edettyä tällä elämän saralla, mulla olis niin paljon sanoituksia. Säveltäjä vain puuttuu. Mietin, että jos hommaan jonkun soittimen, mutta sitten pitäisi olla opettaja, joten sen aika ei taida olla vielä. Olenhan haaveillut pianosta jo kauan.

22.3.2012


Näkymät kotiparvekkeelta Jyväskylän Kortepohjasta 22.3.2012


Lähtöpäivä edessä. Olen pakannut viikon. Ottanut tavarat ulos laukusta ja plärännyt ne ainakin kymmeneen kertaan, koska laukku tuntuu niin painavalta, ja jotain tuliaisia haluaisin kuitenkin tuoda. Ostin eilen salmiakkia mukaan, koska muusikkoystäväni Espanjassa eivät varmasti ole koskaan maistanut salmiakkia. Mielenkiinnolla odotan ilmeitä, kun saavat maistaa tuliaisiani :) Lähtöpäivän fiilikset tänään ovat hieman väsyneet, johtuen niin kiireisestä viikosta. Oon treenannut viimeiset kaksi viikkoa todella ahkerasti, jotta saisin kuntoani hieman nostettua. Lihakset ovat jo nyt vähän kireenä, mutta Maanantain hieroja kyllä tuli tarpeeseen. Tiistain koreografiatunnilla tuntui kaikki niin helpolta, kun taivuin joka käännökseen, eikä Keskiviikon tekniikkatuntikaan huonosti mennyt. Lähden tänään 17:15 junalla Helsinkiin ja siitä suoraan kentälle viemään matkatavarani, koska eilen sitten sain viestin Finnairilta, että kentällä on ruuhkaa ja tavarat suositellaan viemään jo edellisenä iltana. Alunperinhän mun oli tarkoitus lähteä yölinkillä, mutta toisaalta saan nyt sitten nukkua muutaman tunnit exmiehen äidin luona ennen lähtöä. Joudun todellakin olemaan kentällä 5:00 viimeistään. Lento lähtee 6:20 ja kestää 4h40min oon siis joskus 10:00 Malagassa. Sieltä joudun etsimään bussin Granadaan, joka lähtee 12:00 voi olla et vähän tiukille menee, mutta uskon, että selviän ja kerkiän linkkiin.

Granadassa olis määrä olla 14:00 ja Jesus Fajardo tulee mua vastaan. Hän on flamencolaulaja ja muusikko Granadasta. Tekee nyt ensimmäistä levyään ja meillä on suunnitelmissa jotain lauluprojekteja hänen kanssaan. Luulen, että viikonloppu menee juhliessa, mutta maanantaina pitää sit olla 8:00 koululla hakemassa solu-asuntoni avainta. Jännityksellä odotan ketä on tullut tanssimaan ja harastamaan flamencoa. Kouluhan on kansainvälinen, eli sinne tulee porukkaa ympäri maailmaa. Viime vuonna "jouduin" Israelilaisen pojan kanssa samaan asuntoon ja asuipa siinä myös yksi Ranskalainen opettajakin meidän kanssa. Mietin jälkeenpäin, et koska Suomi on todellakin aika tuntematon Espanjassa, et laitoivatko siks mut Israelilaisen kanssa, mut niin vaikka Suomi kuljettaa sinne aseita, niin en minä ainakaan tiedä juuri mitään Israelista, kuin et siellä on mustameri ja he ovat juutalaisia. Uskonto tuntuikin olevan tälle pojalle iso sana. Hän oli tullut opiskelemaan flamencokitaran soittoa ja oli mahtis herätä joka aamu 7:00 milloin buleriakseen ja milloin alegriaksen sointuihin. Hauska heppu oli, mutta hieman vetäytynyt omiin oloihinsa, joten en tutustunut häneen sitten sen paremmin. Eniten vietin aikaani Norjalaisen Trinen kanssa, ja tuossa viime viikolla viestittelimmekin, että mä olen menossa Granadaan ja että harmi, kun emme ole tällä kertaa yhtäaikaa. Yks ilta vaelsimme Granadan kivikkoisilla kaduilla kämpille mukanamme joku Espanjalainen poika, joka lähti sit auttamaan meitä kämpille. Olimme lähteneet paikalliseen dickoon ja mä tietty heti meno matkalla hajoitin 150€ korkkarini ja paluu "pienessä" huppelissa oli hankalaa. Tää Espanjalainen sit talutti mut kotiin. No viime reissusta Trinen kanssa on monta hauskaa tarinaa, mutta kerronpa nyt näistä uusista enemmän.

Viime hetken tarkastuksia oon tehnyt, et kaikki varmasti on mukana ja aamulla heti herättyäni tein lähtöselvityksen tekstiviestillä, joten sekin on nyt hoidettu. Ainut, et menin valitsemaan istumapaikan hieman liian myöhään ja siellä oli vain yksi vaihtoehto. En siis päässyt ikkunan viereen tällä kertaa. Tajusin tässä, että mullahan ei ole lentokorvatulppia..hmm, jospa laitan kuulokkeet päähän. Mulla menee tosi helposti korvat lukkoon, et hieman mietityttää. No ehkäpä selviän. Täytyy ottaa kuvia tällä kertaa paljon enemmän. Granadassa on ollut päivisin +20 mutta yöllä laskenut -1 pakkasasteeseen, joten vaatetta saa kyllä varata, koska asunnot siellä on todella kylmiä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Granada
http://fi.wikipedia.org/wiki/Alhambra
http://fi.wikipedia.org/wiki/Sierra_Nevada_(Espanja)
http://fi.wikipedia.org/wiki/Maurit
http://fi.wikipedia.org/wiki/Granaattiomena


Matkaan sain nyt jännitystä lisää, sillä että jäin sitten 17:15 junasta..Onneks kohta lähtee seuraava. Ei voi kuin naurattaa. Mitähän vielä. Täähän tarkoittaa nyt tietenkin sitä etten kerkee viemään niitä matkatavaroita 22:00 kentällä, et tässä nyt puolituntia oon jonottanut asiakaspalveluun, et miten toimin, kun junani on vasta 22:37 Tiksissä. Täytyy varmaan mennä kentällä jo 4:00 aamulla ja pakata kamat sillain, et saan ne tarvittaessa käsimatkatavaroiksi, eli jättää puolet ex-anopin luokse ei voi muuta. Enpä oo aikoihin näin säätänyt tavaroiden kanssa. Ja on sitten tasan viimeinen kerta tuolla yhtiöllä, et mieluummin lentelen Lufthansalla, kun palveluakin löytyy. Damn! Kävin ostamassa Hesestä falafel aterian, et pahempi kiukku lähti! Voi olla että en jonottele tonne Finnairille, jos ei tunnin sisällä vastata. Meen vaan sitten kentälle puolet vähemmillä kamoilla..ja nostelen olkiani!



Great! Tunnin jonotuksen jälkeen sain yhteyden asiakaspalveluun, ja sain kuulla, että saapumalla ajoissa kentällä saan tavarani mukaan. Hädissäni tiedustelin vielä, että onhan tavarat sit ajoissa Malagassa, kun linkkini lähtee 12:00, ja kuulemma pitäisi olla. Jään nyt sitten odottamaan kuinka käy. Vähän naurattaa tää säätäminen, mut oon tyytyväinen kun olen Espanjassa tavaroitteni kanssa ehjänä kappaleena! Voi olla, että ensi yönä ei sit tuu pahemmin nukuttua, kun pitää vielä seurata muuttuuko lento aika aikasemmaksi, nyt jo puolella tunnilla aikaistunut! Eli kaiken laskun mukaan mun on oltava 3:30 kentällä ja etsiä sit droppitbacket ajoissa! Fiilikset ovat kuitenkin hyvät olenhan kuitenkin odottanut tätä matkaa vuoden :) Pääasia on, että tanssikengät ovat mukana ei niillä muilla tavaroilla nyt niin väliä. Mietin vaan, et voinkohan laittaa ne käsimatkatavaroihin, kun niissä on metallia? Siitähän ilo vielä ratkeaa, jos ne katsotaan terä-aseeksi tms :D


23.3.2012 Vantaa-Helsinki, Lentokentällä

Aika lentokentällä meni suhteellisen nopeasti huolimatta siitä, että saavuin sinne klo 24 Suomen aikaan. Tutustuin opiskelija mieheen, joka oli menossa Riioon, joten aika kului mukavasti hänen kanssaan jutellessa matkustamisesta, ja kerkesin siinä tutustumaan Portugalilaiseen mieheen myös, joka oli matkalla kotimaahansa mummonsa hautajaisiin. Viiden tunnin aikana kerkesin kertaamaan Espanjan kieltä ja oppimaan jonkin verran Portugaliakin. Väsymys meinasi välillä vaivata, mutta skarppasin sinnikkäästi ja olo oli kyllä hieman euforinen matkan suhteen. Noin puoli viiden aikaan lähdin portille 219 ja pääsinkin heti jättämään matkatavarani. Hieman minua huvitti, kun katsoin laukkuni painoa, joka oli 14,5kg. Siinä pohdin jo paluuta, koska tiesin, että tulen ostamaan jonkin verran tuliaisia. Onneksi olin ottanut läppärini mukaan ja heti turvatarkastuksen jälkeen chattailin aikani, kunnes jo huomasin, että pääsemme lähtemään linja-autolla koneeseen. 




23.3.2012 Malaga lentokenttä

Päästyäni Malagaan löysin bussin heti tultuani ulko-ovesta ulos. Huokaisin helpotuksesta, sillä matkatavarani painoivat. Siinä lomassa kerkesin tekemään tuttavuutta Hollantilaisen opiskelija pojan kanssa, joka oli myös menossa Granadaan. Olin aika väsynyt matkasta, ja ainoat uneni vietin lentokoneessa. Heräsin sopivasti laskeutumisvaiheessa. Juttelin erittäin mukavan vanhan miehen kanssa lentokoneessa, joka istui minun vieressäni. Hän kertoi, että hänellä oli asunto Espanjassa 35-vuotta. Hän oli viikon Suomessa töissä ja viikon Espanjassa lomalla. Voin kuvitella, kuinka monta lentoa hänen elämäänsä mahtuikaan. Aistin myös pientä kaipuuta, koska hän rupesi itkemään nähdessään Espanjan. Aistin, että joku rakkaustarina mahtui tämän miehen elämään. En halunut kysellä, koska olin itsekin liikuttunut päästessäni Espanjaan taas.


 


 













25.3.2012 Ostoksia Granadassa.








Eräs ilta Granadassa, Alhambran linnojen kupeessa..



Näkymät Granadan kaupunkiin..








Parvekkeella viilentymässä ja rentoutumassa. Sveitsiläisen ystäväni kanssa viihdyimme siellä useampaan otteeseen, jolloin tuli jaettua tunteita, sekä ikimuistoisia hetkiä.











Viimeisen illan viimeinen ateria oli aivan huippu kokemus ja nautinto laatuaan asteikolla potenssiin sata. Mieletön itämainen tyyli ja tunnelma. Parhaaksi voin sanoa ehdottomasti arabialaista minttuteetä, joka juotiin aidosta arabialaisesta teekannusta. Leipä tapas hummuksella oli myös erittäin maittava!







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Treenipäiväkirja - Díario de Práctica

 Joanna´s  Baile De Las Sombras  13.3.2014 On aikaa siitä, kun olen viimeksi päivittänyt treenipäiväkirjaani osaltaan johtuen siitä, että olen ollut kolmen kuukauden valmennusmatkalla sydämeeni ja unelmaani. CV-osiosta löydät lisätietoa opiskelustani flamencon parissa. Nyt olen työstämässä vuoden 2014 esityksiä. Tänä vuonna esiintymiseeni kuuluu   http://www.fabricaflamenca.com/  Sevillasta tilaukseen laittamani bata de cola. Bata de cola on hame, jota täytyy tanssittaa kauniisti, kuningatarmaisesti, sillä itse hame on tullut Espanjan kuninkaalisen väen juhla-asusta. Bata de cola hameen käyttö tanssissa vaatii harjoittelemista ja siihen kuuluvan tekniikan hallitsemista. Hame on myös normaalia painavampi, kuin esim. "perus" flamencomekko, joten jalkalihaksien säännöllinen treenaaminen on oletettavaa. Tanssi esitykseni kantaa nimeä Joanna's baile de las sombras Suomeksi: Johannan tanssi varjojen kanssa. Nimi sai alkunsa erään Granadalaisen hotellin

Flamencotanssiteos- Esperanza

Flamencotanssiteos- Esperanza "Flamencotanssiteos Esperanza on käynyt läpi taiteellisia muutoksia ja se on nyt mukana Jyväskylän Yliopiston ja Taideyliopiston järjestämässä tanssipedagogiigan 2024-2025 koulutuksen oma liike kurssin koreografiaprosessin tanssillisen työn kohteena."  Flamencoteos Esperanza (suomeksi toivo ja odotus) sai alkunsa opiskelumatkallani 2016 Sevillan Trianassa sijaitsevan kadun nimestä Calle Esperanza de Triana. Tämä on legendaarisen Sevillan Trianan alueen katu, joka ympäröi koko Trianan oman pienen keskustan värikkäitä ja rönsyileviä putiikkeja ja äänekkäitä kahvila-tapasbaareja. Sevillan Trianan sydän on täynnä taidetta, rakkautta ja flamencoa, joka ei nuku silloinkaan, kun aurinko laskee ja nousee.  Esperanzan matka flamencoteokseksi alku alkoi syntymään Sevillan auringon paahteessa Kesäkuussa 2016, mutta ensimmäisen kosketuksen koreografisesti se sai vasta 2017 keväällä. Esperanza on oman elämän kasvutarina, niin uuden syntymisestä, k

Kulttuuriopintoja ja Flamencon rytmejä Sevillassa 2016

Työharjoittelu ja Museo del Baile Flamenco, Sevilla   Aloitin muutama viikko sitten työharjoitteluni Museo del baile Flamenco, Sevilla ts. Sevillan flamencotanssi museossa, joka sijaitsee kuuluisan Plaza Alfalfan ja Sevillan katedraalin läheisyydessä. Museo perustettiin Sevillan flamencotanssija Cristina-Hoyos :sen aloitteesta 7. Huhtikuuta vuonna 2006, joten museo itsessään ei ole kovin vanha.   Cristina Hoyos aloitti tanssimisen jo 12-vuotiaana. Liityttyään Antonio Gades :in johtamaan ryhmään hänen tanssiparikseen vuonna 1969 Cristinan ura lähti nousukiitoon trilogioiden mm. Bodas de sangre,  Carmen ja El amor brujo tähdittämänä. Kuinka minä löysin tämän työharjoittelupaikan on sattumaa, sillä useiden hakemuksieni perusteella olin alunperin menossa aivan toiseen paikkaan. Näin kahden viikon jälkeen voin kuitenkin sanoa, että olen enemmän kuin onnellinen harjoittellupaikastani, vaikka helppoa ei todellakaan ole aina ollut.  Työpäiväni vaihtelevat viikottain. Iltavuoroissa mm. va